lördag 16 november 2013

Spännande arbete med Ingrid Bergman...

Efter ett skönt men snorigt höstlov har det varit full fart i skolan. Vi har haft två veckor skiss men det har varit så mycket mer än att bara skissa. I två veckor (tis-tors) har vi jobbat men en och samma bild, jag valde ett fotografi på Ingrid Bergman.


 Det har varit jättekul projekt. Det första vi skulle göra var att skissa av fotografiet upp och ned.  Nästa dag skulle vi välja ut några detaljer ur bilden och göra små tuschteckningar med de tekniker vi tidigare lärt oss. Jag gjorde ca 10 st. Utifrån dessa skulle vi sedan göra kollage och färgsätta som vi ville. Kollagen var sen utgångspunkten när vi skulle måla i akryl. Här är ett exempel. Motivet är hakan/halsen.


 
Innan akrylmålningen skulle vi bygga, i kartong, en tredimensionell modell av vår bild och därefter ljussätta den. Tanken var att vi skulle skissa av modellen med ljussättningen. (ska göra det i helgen)


Allra sist gjorde vi akrylmålningar, små och en stor.
Början på min större akrylmålning. Det här dagen gick det kämpigt.
I torsdags var det redovisning av allt vi gjort! Det har varit intensiva dagar och lite stressigt att hinna med allt på den korta tiden, men jag har haft fantastiskt kul! Svårast var den större målningen.


                                                                 

                                                                Fler tusch-/ kollagebilder.
Collaget är inte klart.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar