söndag 27 juli 2014

Livet på båten

Hem från Mallorca tisdag....onsdag tvätta och packa. Torsdag ut med båten. Det blev inte så mycket tid hemma. Det var strålande väder när vi kom hem så vi ville ju självklart ut på havet så fort som möjligt. Nio dagar var vi ute. Ny ö varje dag. Åkte tillbaka till några favoriter. Denna gång fick dessutom vår katt, Fred, följa med. För varje dag så blev han mer van...och modigare. På slutet försökte vi hitta egna öar så han kunde vara själv iland på natten då han är van att vara ute.
Vi har sprungit på varma klippor, gått på äventyr och givetvis badad mycket. Vädret har varit osannolikt varmt. Knappt någon vind och strålande sol varje dag. Tiderna från Mallorca har hållit i sig. Vi har sovit länge på mornarna, sena luncher och middagar. Sent i säng. Underbart att bara ta dagen som den kommer utan att planera så mycket. Roligt med besök ute på öarna. På slutet var vi tvungna att ändra planerna på att ta oss vidare till Stora Nassa. Varför? Jo, för att undvika alger. Tråkigt men prioriterade att kunna bada.
Livet i båten är härligt! Att vara nära havet är underbart! Det har varit så fantastiskt vackert i skärgården de här dagarna. Har med oss många fina minnen. Mitt finger är nu läkt så pass bra att jag kan simma obehindrat, skönt!
Kanske blir det ytterligare en vända med båten. Igår tog vi med mina föräldrar ut på en dagstur. Massor av bad och hopp från båten!

Spegelblankt hav.

Vår båt i solnedgången.

Kvällsdopp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar