söndag 2 november 2014

Tecknardagar på Nyckelviksskolan

Hösten är här. Förkylningen hänger i men det är bättre. I skolan är det fullt upp. Vi har haft tecknardagar. Första tecknardagen på skolan var förra fredagen och jag kämpade på trots hostattack och ont i huvudet. Det är så mycket roligt och jag vill inte missa något. Nu efter vårt höstlov så byter vi även ut skulpturen och kommer att ha teckning med Martin måndagar och tisdagar. Jag är verkligen ringrostig men försöker att inte tappa modet och ge upp.
Vad betyder då tecknardagar? Jo, alla på skolan tecknar två hela dagar. Det var fyra stationer och alla elever var uppdelade i grupper. På första stationen förra fredagen påbörjade jag teckna (göra kollage) till en serie. På eftermiddagen hade vi typ kroki. Det var mer som en performance och modellen dansade omkring på en liten scen så det var ju inte helt lätt att teckna. Han stannade ibland upp så då fick man skynda sig att hinna med men jag tyckte det var väldigt svårt. Som sagt mådde jag ju inte helt bra så jag var i princip helt däckat hela helgen och stannade hemma både måndag och tisdag.
Annat som vi gjort är att vi haft datorövningar i InDesign och Photoshop, en dag vardera. Det har varit kul men knepigt. Nu gäller att öva så det ryker så man kommer ihåg allt. Jag läser ju Digital bildbehandling (7,5p) parallellt med studierna på Nyckelviken. Det går rätt OK. Inte alltid jag orkar på kvällarna, eller håller mig vaken för den delen, men det är jättekul! Jag kommer definitivt ha användning av detta tillsammans med kurserna vi haft i skolan framöver. Första inlämningsuppgiften gick suveränt. Bra omdöme fick jag och det var kul!

Under sjukdagarna har jag ändrat utseende på bloggen. Det går åt rätt håll, det blev snyggare tycker jag. 

Annorlunda kroki



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar