måndag 30 december 2013

Något jag längtat efter....

Här är några av julklapparna jag fick: ett mycket efterlängtat staffli och en länge önskad bok om måleri. Sen gäller ju bara att hitta de där små tillfällena när jag kan få lite egentid och måla. Jag har börjat läsa min bok "Brave intuitive painting" av Flora Bowley. En konstnär jag först upptäckt genom scrapbookingen men sen också via en blogg jag följer. Jag har börjat läsa och har inte blivit besviken. Det är en fantastisk bok och svårt att inte bli inspirerad. Precis som Mirja tog upp på kreativa veckan i skolan så handlar det mycket om att våga prova och inte vara rätt för att det blir "fel". Här ser ni ett smakprov på några av övningarna jag gjort och dessutom så har jag nu alltså invigt mitt staffli.

Den bästa övningen var att jag skulle måla med färger jag vanligtvis inte använder, och utan krav på att det skulle bli "fint", och när jag var klar ge målningen titeln: perfekt. 

Nu har jag även påbörjat en målning och tipset var att göra två parallellt så kan den första torka medan jag gör underlag till den andra målningen. En valde jag att göra i min nya Art Journal och den har jag kommit lite längre på. Ingen är klar än men visar hur långt jag kommit. 

Målning i akryl (och svart kol)

Målning i akryl.
1 kommentar:

  1. Vad kul att du också har inspirerats av Flora! Hon har en fantastisk förmåga att kicka igång kreativiteten.

    Tack för din fina kommentar inne på min blogg. Jag svarade dig där, men skriver här också ifall du inte tittar tillbaka. Jag har köpt Goldens färger här: http://www.artx.se/golden-fluid-acryl-119-ml.html
    Det har fungerat bra. De räcker en evighet.

    Gott nytt år!

    SvaraRadera