fredag 22 augusti 2014

Äntligen är vi igång i verkstaden!

Andra veckan i skolan....
Hur kommer veckorna se ut? Den här första perioden har vi teckning (skulptur) mån-tis och resten av veckan metall. Men i måndags var vi tre, de som står först på klasslistan, och arbetade i skolköket tillsammans med köksmästaren Börje. Dagen började med lugn och god frukost tillsammans och sen satte vi igång och laga lunch till alla studenter och lärare. Har aldrig jobbat i kök tidigare och det var kul att se alla redskap i supersize! Efter diskning och efter att alla elever ätit kunde vi själva sätta oss och äta. Sen var vi rätt trötta.
På tisdagen var det kul att äntligen få sätta igång att skapa. På förmiddagen tecknade vi döskallar. Efter lunch hängde vi upp våra smycken som vi gjort på Gålö. Sen var det fotografering och därefter tillbaka och skulptera av ena handen.
Sen kom onsdagen som var väldigt efterlängtad. Äntligen skulle vi få börja arbeta i verkstaden. Vår första uppgift är att göra varsin mask. Jag har sågat, sågat och sågat. Otroligt nog är alla fingrarna fortfarande hela. Det är jättekul att vara i verkstaden men behöver införskaffa lite bättre arbetskläder.
En annan utmaning kommer bli att försöka hinna med och träna så att jag kan fortsätta äta fantastiskt god mat på skolan med nybakt bröd varje dag, och bygga upp mer armmuskler så att jag kan ta i och slå ordentligt på mina metallprojekt.
Det har varit en superbra vecka och imorgon är det nåt spektakel i skolan så det är oömma kläder som gäller imorgon. Spännande!

Blyertsteckning av en hästskalle.


Vår miniutställning i matsalen på skolan.
Första projektet i metallverkstaden. Gör en mask.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar