torsdag 29 januari 2015

En hektisk period

En ny termin på Nyckelviksskolan har börjat. Nya utmaningar och mycket mer att lära sig. Period tre börjar och det innebär att jag åter igen har skulptur måndagar och tisdagar istället för teckning. Jättekul att ha Filippa som lärare igen och man är helt slut på kvällarna. Metallen fortsätter som vanligt vilket är skönt. Det blir mer eget arbete vilket både är kul men svårt. Förra veckan hade vi Petronella Eriksson som gästlärare och vi lärde oss att infatta stenar. Var lite skeptisk innan men hon har varit en fantastisk lärare och lärt oss massor om allt möjligt och det har varit spännande att testa olika infattningar. Därför var det kul att hon vikarierade idag då Lennart var hemma sjuk.
Jag vill försöka kombinera metallen med textil och har äntligen kollat på och införskaffat en ny fin symaskin. Den gamla dog och mamma var snäll och sponsrade med en ny till oss alla tre. Tyvärr har jag så fullt i mitt rum så jag har inte haft möjlighet att plocka upp den än men ska försöka organisera om så jag kan få in den där. Jag har ju numera också min lödplats i pysselrummet och det funkar bra.
Lödningarna går bättre även om det ibland blir bakslag. Jag har även gjort en ljusbox och skaffat ett stativ så att jag kan fotografera bättre produktbilder. Har testat lite men det krävs övning. Ett rum till hade inte varit helt fel. Hur ska jag få plats med allt?
Min kurs i Digital bildbehandling har legat nere några månader. Hade hoppats bli klar innan jul men igår skickade jag iväg den sista uppgiften. Det är en hektisk tid och mycket att göra. Nu när födelsedagarna och kalasen är över så blir det fokus på skolan. Det gäller att utnyttja dygnets alla timmar men också viktigt att få vila så vi får väl se hur det går. Näst på tur står vår utställning som kommer att bli i februari. Det blir vernissage i mitten på februari och vi har så smått börjat diskutera upplägget. Det ska bli kul men samtidigt stressande då många av oss känner att vi inte har så mycket saker som är helt klara. Men det finns ju tid kvar så det är bara att jobba på.
Ja som sagt, det är fullt upp men roligt samtidigt att det händer grejer.

Testar ljusboxen och stativ 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar