lördag 14 mars 2015

Blacksmithing...

I två veckor (ons-fre) har vi haft svartsmide på schemat i skolan och mestadels av tiden har klassen spenderat i smedjan. Med fyra städ så har vi turats om att smida järn som vi hettat upp i gasässjan. Vi har haft en fantastisk lärare, Simon Westling, som guidat oss och lärt oss olika tekniker och hur vi kan omforma järnet med hjälp av smideshammare av olika slag och andra verktyg och hjälpmedel. Det har varit superroligt men svårt. Igår hade vi redovisning och det var kul att se vad alla har gjort på temat utensilier.
Annat som har hänt är att vi haft vernissage! Även då ställde Simon upp som stöd och vi jobbade in till sista minuten. Det kom mycket folk och det blev såååå fint! 
Nu blir det bra med eget arbete så att jag kan producera nåt nytt till vårutställningen som är 24-26 april. Det ska bli spännande. Ser också fram emot en studieresa med klassen längre fram i vår.
Fullt upp som vanligt alltså och lär mig massor av nya saker. Skulle bara vilja stanna tiden för jag skulle lätt kunna spendera ytterligare ett år på Nyckelviksskolan. 

Ringar som var med på vernissagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar