torsdag 26 juni 2014

Min andra handgjorda ring!

Jag går en kurs i silversmide i tre dagar. Andra dagen började med att min lödning gick upp när jag började slå på den. Bara att börja om och löda om. Låter kanske enkelt men det var en hel del jobb. Först skulle jag såga upp i lödfogen. Det gick jättebra till precis på slutet. Långfingret var i vägen och jag råkade såga i fingret. Blodet sprutade och det gjorde vansinnigt ont! Med fingret högt och hårt lindat med massa plåster tog jag en paus. Sen var jag rätt handikappad resten av dagen. Men jag är envis och det blev något bättre efter lunch när jag fått i mig en värktablett. Lyckades i principändå bli klar med ringen. Men väl hemma tyckte jag att den var lite för liten. Så sista dagen började min lärare med att försiktigt sträcka ut den men då sprack lödfogen upp igen...suck. Tillbaka och såga men denna gång endast i ringen och som tur var inte i fingret. Även om det var trist så har jag i alla fall fått nöta in alla moment. Det blev smått stressigt att hinna med på slutet (hade även problem med elen på morgonen så vi kunde inte jobba 100%) men ringen blev klar och det kändes bra. Detta är min andra ring och valde att göra en bred ring med slagen yta runtom. Som kontrast, släta sidor. Nu är jag sugen på att köpa lite basgrejer till verkstaden. På bilden nedan ser ni min hamrade yta och på sidan de släta ytorna.


Nu är alla extrakurser slut, tråkigt men också väldigt skönt! Nu äntligen har jag sommarlov/semester, yippie!!

2 kommentarer:

  1. Mäh! Jag försöker kommentera från min padda men det krånglar... Hoppas det funkar den här gången. Vad kul med silversmide -fast jobbigt när det blir fel! Fint blev det i alla fall!

    SvaraRadera
  2. Tack! Kul att du läser inlägg. Förlåt att jag missade ditt inlägg, men bättre sent än aldrig. Alltid roligt med kommentar. /Teresa

    SvaraRadera